vistienos_krutinele_bugas_padazas

Vištienos krūtinėlė įdaryta džiovintomis slyvomis

Ingredientai:

  • 2 didelės vištos krūtinėlės be kaulo (įpjautos „drugeliu“ ir išmuštos iki ½ cm storio)
  • 1-2 šaukšteliai BUGA’s Maltų Aitriųjų Paprikų (pagal skonį)
  • Druska ir malti juodieji pipirai
  • 2 šaukšteliai daržovių aliejaus

Įdarui reikės:

  • 20 džiovintų slyvų be kauliukų, stambiai supjaustytų
  • 1 šaušktelis smulkintos petražolės
  • 1 šaukštas  šviežių citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
  • 4 šaukštai džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis, išplaktas
  • Druskos ir pipirų

 

Vištienos krūtinėles ištrinkite BUGA’s Maltomis Aitriosiomis Paprikomis, druska ir pipirais.

Sumaišykite supjaustytas džiovintas slyvas, smulkintas petražoles, citrinų žievelę ir sultis ir mažai plaktą kiaušinį. Įberkite druskos ir pipirų.

Į kiekvienos krūtinėlės vidurį įdėkite po ¼ paruošto mišinio ir standžiai suvyniokite, sukabinkite dantų krapštukais. Kiekvieną krūtinėlę apvynkiote ir maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent valandai arba per naktį.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Įkaitinkite augalinį aliejų sunkioje keptuvėje iki vidutinio kaitrumo. Kepkite paruoštas vištienos krūtinėles po 2-3 min iš kiekvienos pusės kol pasidarys aukso spalvos. Perkelkite krūtinėles į kepimo skardą ir įdėkite į orkaitę 20-25 minutėms.

Prieš patiekdami išimkite dantų krapštukus ir supjaustykite įstrižai. Patiekite su virtomis daržovėmis ir BUGA’s Aitriųjų Paprikų ir Aviečių-Apelsinų padažu.