vistienos_kepeneliu_pastetas_su_bugas_padazu

Vištienos kepenėlių paštetas

Ingredientai:

  • 500 g vištienos kepenėlių
  • 4 šaukšteliai konjako ar brendžio
  • ½ puodelio riebios grietinėlės
  • 1 sutrinta skiltelė česnako
  • tarkuotas muskatas
  • 2 dideli išplakti kiaušiniai
  • jūros druska ir šviežiai maltas juodasis pipiras
  • keli lauro lapai
  • ½ puodelio ištirpinto sviesto (nebūtinas)
  • BUGA’s Aitriųjų Paprikų ir Spanguolių padažas ir šviežia duona ar krekeriai serviravimui

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 160°C.

Kepenėles apipjaustykite, nuplaukite ir nusausinkite. Susmulkinkite kepenėles maisto smulkintuvu, supilkite konjaką ar brendį, grietinėlę, sutrintą česnaką, muskatą, kiaušinius ir sviestą. Maišykite kol susidarys vientisa masė. Suberkite druską ir juoduosius pipirus ir dar kartą gerai išmaišykite.

Supilkite masę į kepimo formą. Apkaišiokite lauro lapais. Įstatykite kepimo formą į gilią, karštu vandeniu užpildytą kepimo skardą, kad formą apsemtų iki pusės.

Kepkite orkaitėje apie 1 valandą kol sukietės ir paruduos.

Leiskite ataušti kambario temperatūroje ir įdėkite į šaldytuvą. Palikite atvėsti kelioms valandoms ar per naktį.

Patiekite su BUGA’s Aitriųjų Paprikų ir Spanguolių padažu ir šviežia duona ar krekeriais.