tuno_kepsnys_su_bugas_padazu

Tuno kepsniai su žolelių plutele

Ingredientai (2 porcijos):

  • 2 žali tuno pjaustiniai
  • 1 smulkiai supjaustyta česnako skiltelė
  • 1 šaukštas šviežių citrinos sulčių ir tarkuota 1 citrinos žievelė
  • 2 šaukštai šviežių čiobrelių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus ir šlakelis kepimui
  • šviežiai malti juodieji pipirai ir druska
  • BUGA’s Aitriųjų Paprikų ir Granatų padažas serviravimui

Sumaišykite susmulkintą česnaką, tarkuota citrinos žievelę, citrinos sultis, čiobrelius ir aliejų. Gauta pasta aptepkite abi pjausnių puses ir palikite marinuotis 10-15 min.

Įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus keptuvėje ant didelės ugnies. Abi pjausnių puses pakepkite ant didelės ugnies po 1-1.5 minutės kol susiformuos plutelė, o vidus išliks sultingas ir žalias. Apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, patiekite su BUGA‘s Aitriųju Paprikų ir Granatų padažu.