
Tuno kepsniai su žolelių plutele
Ingredientai (2 porcijos):
- 2 žali tuno pjaustiniai
- 1 smulkiai supjaustyta česnako skiltelė
- 1 šaukštas šviežių citrinos sulčių ir tarkuota 1 citrinos žievelė
- 2 šaukštai šviežių čiobrelių
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus ir šlakelis kepimui
- šviežiai malti juodieji pipirai ir druska
- BUGA’s Aitriųjų Paprikų ir Granatų padažas serviravimui
Sumaišykite susmulkintą česnaką, tarkuota citrinos žievelę, citrinos sultis, čiobrelius ir aliejų. Gauta pasta aptepkite abi pjausnių puses ir palikite marinuotis 10-15 min.
Įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus keptuvėje ant didelės ugnies. Abi pjausnių puses pakepkite ant didelės ugnies po 1-1.5 minutės kol susiformuos plutelė, o vidus išliks sultingas ir žalias. Apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, patiekite su BUGA‘s Aitriųju Paprikų ir Granatų padažu.