bulviniai_blynai_su_padazu

Traškūs Bulviniai Blynai

Ingredientai (4-6 porcijos):

  • 1 kg bulvių
  • Druska ir pipirai
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 kiaušiniai
  • ⅓ puodelio (40 g) miltų ar džiūvėsėlių
  • 1 šaukštas kepimo miltelių
  • Aliejus kepimui

 

Stambiai sutarkuokite bulves ir sudėkite į kiaurasamtį. Su šaukštu ar mentele išspauskite kiek įmanoma daugiau skysčio ir leiskite nuvarvėti.

Išplakite kiaušinį. Sudėkite sutarkuotas bulves. Apibarstykite druska ir pipriais. Įmaišykite labai smulkiai supjaustytą svogūną. Sudėkite miltus ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

Kepkite didelėje keptuvėje karštame aliejuje. Patiekite dar karštus su BUGA’s Aitriųjų Paprikų ir Aviečių-Apelsinų padažu, BUGA’s Aitriųjų Paprikų ir Bruknių-Kriaušių arba BUGA’s Aitriųjų Paprikų ir Spanguolių padažais.