kepti_sumustiniai_su_suriu_ir_bugas_padazu

Kepti sumuštiniai su sūriu

Ingredientai (4 porcijos):

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 mažas, plonai supjaustytas raudonasis svogūnas
  • 100 g išilgai perpjautų brokolių (patrumpinkite stiebelių galus)
  • ½ šaukštelio BUGA’s Maltos Aitriosios Paprikos arba druskos.
  • 100 g tarkuoto sūrio (čederio, mazdamerio ar kt.)
  • 2 šaukštai kambario temperatūros sviesto
  • 4 didelės ir storos riekės pilno grūdo duonos arba duonos su raugu

Serviravimui: BUGA’s padažai pagal skonį

Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite supjaustytą raudonąjį svogūną ir pakepinkite 3-4 minutes vis pamaišydami. Svogūnai turėtų būti minkšti ir šiek tiek karamelizuotis.

Sudėkite supjaustytus brokolius ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 3-4 minutes arba kol suminkštės. Sudėkite BUGA‘s Maltą aitriąją papriką ir išmaišykite. Mišinį sudėkite į atsparų karščiui indą ir atidėkite į šalį. Išvalykite ir nusausinkite keptuvę.

Kiekvieną riekę tolygiai patepkite sviestu. Ant apatinės riekės uždėkite sūrį, ant viršaus – daržovių mišinį ir pabaigai dar saujelę sūrio. Uždėkite viršutinę riekę.

Dar kartą įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kepkite sumuštinius kol abi pusės gražiai apskrus.  Beliko perpjauti sumuštinius per pusę ir patiekti kartu su Jūsų mėgstamiausiu BUGA’s padažu!